SAJTÓKÖZLEMÉNY

TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉST EREDMÉNYEZŐ KOMPLEX BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSára A SAJT KALMÁR KFT. 244 046 774 FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT.

szechenyi2020

 

 

„Technológia-fejlesztést eredményező komplex beruházás megvalósítása a Sajt Kalmár Kft. nádudvari fióktelepén” projekt megvalósításához a Sajt Kalmár Kft. 244 046 774.-Ft forint vissza nem térítendő támogatásban részesült „A komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis-, és középvállalkozások számára” című, GOP-2012-2.1.1/B kódszámú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. (Projekt azonosítószáma: GOP-2.1.1-12/B-2013-1940).

 

A Sajt- Kalmár Kft. tejipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó 2001-ben alakult, mára Közép- és Kelet-Magyarország egyik meghatározó tejpiaci szereplője. A cég sikeres közbeszerzési pályázatokkal, megyénkénti képviselők alkalmazásával és dinamikus munkájával, a saját márka bevezetésével – „Sajt- Kalmár”– és építésével, minőségi termékek forgalmazásával, rugalmas, gyors reagálással a piac kihívásaira, mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált a budapesti és attól keletre eső tejpiacoknak.

A Kft. 2012-ben sikeresen tovább bővítette ügyfélkörét, így a megnövekedett igények kielégítése érdekében szükségessé vált a nádudvari fióktelep bővítése. A projekt megvalósítása során a jelenleg meglévő ingatlan bővítésre került, amely jelentős kapacitásbővítést jelent a Kft. számára, illetve beszerzésre került egy egyedi gyártású mélyhúzó csomagológép is, amely tovább javítja a versenyképességet, illetve új piacok megszerzésére ad lehetőséget.

 

A Sajt Kalmár Kft. által forgalmazott termékek eddiginél nagyobb mennyiségben történő tárolása, csomagolása érdekében a fióktelepen meglévő épület bővítése valósult meg. Az új épületben hűtött és mélyhűtött tároló épületrész, raktárhelyiség, illetve egy kereskedelmi célú csomagolórészleg kap helyet. Az építési projektelemen túl beszerzésre került egy korszerű, az egyedi igényeket kielégítő csomagológép, mely termékdiverzifikációt tesz lehetővé, valamint technológiai korszerűsítést eredményez. Korunk elvárásainak megfelelő, modern technológiák, infrastrukturális elemek is beépítésre kerülnek a megvalósítás során (pl. napelemes rendszer, hőszivattyú) így a tervezett technológiai fejlesztés eredményeként a környezetet alig terhelő, korszerű, hosszú távon is költséghatékonyan működő üzem jön létre. Az ingatlan beruházás 2014 őszén kezdődött, és 2015 novemberében fejeződött be.